Nieuws

11 september 2021. De jongehonden en veteranendag aan het Erkemederstrand. Wat een opkomst. Meer dan 200 jonge honden en wel 17 veteranen. Geweldig. Mijn Q2 nest (8 pups), O2 nest (2 pups) en P2 nest ( 5 Pups) waren aanwezig als ook 3 veteranen te weten Memicedaiska Bodihi Forba 9,5 jaar, Memicedaiska Dakini en Memicedaiska Diviya beiden ruim 8,5 jaar. Super om deze oude dames terug te zien en wat fijn dat ze mij nog herkenden!
Hieronder de nest verslagen.:
Q2 nest: Homogeen totaalbeeld, ras en geslachtstypisch met goede verhoudingen, vrije open pups, prachtige zwarte maskers met goede pigmenten, nog volop in ontwikkeling, maar in aanleg goede verhoudingen en ribwelving, In aanleg achterhand voldoende tot goed, zonder negatieve uitschieters, veelbelovend gangwerk, mooie puppyvachten. Een nest waar je als fokker trots op mag zijn (Keurmeester Wendy van Dijk).
P2 nest: Homogeen totaalbeeld, geslachtstypisch totaalbeeld met goed verhoudingen, vrij en zelfbewust, 1 teef wat afstandelijk, Hoofd goed in verhouding. Prima lichamen, Prima voorhand, zeer goede achterhand, 1 vrolijke staart de anderen prima, uitgrijpend en stuwend gangwerk. Beharing zeer typisch. Een nest met krachtig bone en zeer mooie massa. Prima groep (keurmeester Piet Roosenboom).
O2 nest: Homogeen totaalbeeld, Ras en geslachtypisch in verhouding. Rastypisch gedrag, Rastypisch hoofd, Prima lichaam, Voorhand rastypisch, Achterhand Prima, Staart in stand en beweging, zeer goed, Uitgrijpend en stuwend gangwerk, Beharing prima. Een nest met prima totaalbeeld. (keurmeester Piet Roosenboom).

5 september 2021. Belgische Clubmatch 2021 in Bonheiden. Prima georganiseerd met Belgische gezelligheid en 105 inschrijvingen. Keurmeesters waren Mevr. Agi Hejja (USA) Mevr. Renate Chiodi-Walraven (NL) en de hr. Bas Bos (België) We hadden Memicedaiska Garbi-Thumbi en Memicedaiska Jin ingeschreven in de fokkersklas teven, Memicedaiska Querida in de babyklas teefjes. In deze klas stonden 16 baby’s ingeschreven. Zo leuk om te zien hoe deze hun beste beentje voorzetten. Memicedaiska Querida (Keetlin) kreeg de derde plaats met veelbelovend. In de fokkersklas teven stonden mooie teven, Memicedaiska Garbi-Thumbi werd 1 uitmuntend en Memicedaiska Jin 3 uitmuntend met dank aan Florian die haar geshowd heeft. Beste teef werd Memicedaiska Garbi-Thumbi. Super trots op haar natuurlijk en toen als Kers op de Taart ook nog beste van het ras. de BOB!
Er was ook een zoon van Memicedaiska Julius Quintus aanwezig. Net 9 maanden en hij werd 4 uitmuntend in de jeugdklas reuen. Gefeliciteerd! Foto’s volgen.

Vanwege een blessure is Memicedaiska Jin niet gedekt. De volgende loopsheid verwacht ik in januari. Dan zal zij gedekt gaan worden.

11 september wordt de jongehondendag georganiseerd en de veteranendag. Laat uw veteraantje zien. Show ervaring is niet nodig. Lokatie is het Erkemederstrand bij Zeewolde. Voor inf. www.leonberger.nl, weest trots op uw oude leonberger en laat hem/haar zien.

15 juli 2021 Memicedaiska Jarah, Jumoke en Habika zijn LPPN 3 N/N. Gefeliciteerd!

Linde,

Vanmorgen in het bos. Ik kijk om en je bent er niet meer. De afgelopen jaren ging je niet meer zo snel maar iedere ochtend toch trouw een half uur mee naar het bos. Nooit meer die blik en de kwispel in de wetenschap dat ik op je wacht en jij naar me toeloopt. Een knuffel en daar gaan we weer. Nooit meer die saamhorigheid. Ik zal je zo gaan missen.

Memicedaiska Wanikiya CW 2012, Int. Veteranenkampioen 2018.

Duits kamp. Gullifax Lowe vom Walhall x Fastwin’s Choice lotte Cluny winner 2010

3 -11-2009 – 3 -7-2021.

25 mei 2021 in kennel Les Tresors de Baku is Memicedaiska Lynette bevallen van 12 pups. Voor inf. Dyana Meys tel. nr. 06-41552934. Van harte gefeliciteerd.

10 mei 2021 de pups van Memicedaiska Haiba zijn geboren. Er zijn geen pups meer beschikbaar. Zie puppy pagina.

30 april 2021. De LPNN 3 uitslag van Memicedaiska Hallvard is binnen, Ad gefeleliciteerd! Loebas is LPNN3 N/N. De reuen pagina is bijgewerkt.

9 april 2021. Vandaag de echo van Bibi (Memicedaiska Haiba) en ze is drachtig van Mitch (Memicedaiska Mitch). De pups zullen rond 15 mei geboren worden. Super blij met dit bericht. Er zijn inmiddels genoeg aanvragen voor een pup.
Zie pagina dekking en geboorte

19 maart 2021. Dankzij Annemarieke van Gaalen en support van Caroline Zaegel is de “In Memoriam” pagina bij gewerkt.

15 maart 2021. Memicedaiska Haiba is gedekt door Memicedaiska Mitch. Voor verdere inf. zie pagina dekkingen en geboortes.

3 maart 2021 ook Memicedaiska Falisha en Memicedaiska Garbi-Thumbi zijn LPPN 3 N/N. Super blij met deze uitslag.

1 maart 2021 Memicedaiska Haiba is loops geworden en zal binnenkort gedekt gaan worden. Inschrijven voor een pup is niet meer mogelijk.

23 februari 2021. In kennel des Terres de Briere in Frankrijk is Memicedaiska Jewel bevallen van 10 pups. 4 reuen en 6 teven. Van harte gefeliciteerd.

1 februari 2021. Vandaag heb ik afscheid moeten nemen van Memicedaiska Zahida (Memicedaiska Tristan x Memicedaiska Vasja) 19-1-2011 – 1-2-2021. moeder van 25 kinderen en vele kleinkinderen. Wat zal ik Keetje missen.

Lieve Keetje,
Vandaag sta ik op met jou in mijn hart
Vandaag ga ik de dag doorkomen met jou in mijn hart
Vandaag zullen er moeilijke momenten zijn met jou in mijn hart
Maar ik moet door met jou in mijn hart
En zal ik mijn tranen laten gaan met jou in mijn hart
Want vandaag en alle dagen hierna zal ik je missen,
maar je leeft voor altijd in mijn hart!

Memicedaiska Mitch (Crazy boy from Various Canine x Memicedaiska Jin) HD A, Ecvo oogonderzoek goed, LPN 1,2,3, N/N Lemp N/N heeft i.v.m. het annuleren van de fokselectiekeuring dispensatie gekregen voor 2 dekkingen. Mitch zal binnenkort Memicedaiska Haiba dekken zodra ze loops is.

23 januari 2021. Memicedaiska Bodhi-Forba, Memicedaiska Daya, Memicedaiska Lynette, Memicedaiska Mitch en Memicedaiska Jarah zijn LPPN 3 N/N Gefeliciteerd.

19 januari 2021. Memicedaiska Zahida ( Memicedaiska Tristan x Memicedaiska Vasja) moeder van 25 kinderen en inmiddels grootmoeder van vele kleinkinderen is 10 jaar geworden. Ik hoop haar nog lang bij mij te hebben.

1 januari 2021. Wens alle bezoekers Alle Goeds en Gezondheid voor het komende jaar.

27 november 2020. Memicedaiska Julius Quintus is LPPN 3 N/N. Gefeliciteerd.

20 november 2020. Memicedaiska Mandy heeft het ECVO oogonderzoek gehad en is goedgekeurd. Zij woont in kennel van de Miepmup. Carla en Wim van harte gefeliciteerd.

20 november 2020. Memicedaiska Haiba en Memicedaiska Jin zijn beiden LPPN 3 N/N. Super blij met dit resultaat.

In 2021 staan twee dekkingen gepland. Van Memicedaiska Haiba en Memicedaiska Jin.

11 november 1986 is mijn eerste nest geboren uit Makoum Iska en Badahckshhan’s Helios. Naar aanleiding daarvan wat gedachtenspinsels. Zie hieronder.

Kennel Memicedaiska sinds 1986.

Na 34 jaar Leonbergse Honden fokkerij hierbij wat gedachtenspinsels. Makoum Iska geboren in 1983, was mijn eerste Leonberger en met haar ben ik het avontuur als fokker begonnen. Fokker worden is niet moeilijk, maar 34 jaar fokker blijven is een heel ander verhaal. Na AKK, Exterieur en Bewegingsleer, Hondenfokkerij en Genetica (Barneveld) opleiding volgen bij het van Hall instituut en veel lezen en lezingen bijwonen over gedrag en voeding, is er een wereld voor me opengegaan. Het ras waar ik zo van hou is in de loop van de jaren qua uiterlijk, gezondheid en gedrag ten goede veranderd, mede dankzij de vele gezondheidsonderzoeken die gedaan worden. Zoals HD onderzoek, oogonderzoek, nu ook LPN 1 en 2 en inmiddels LPPN 3 en Lemp , en de goede gedragstesten die in de loop van de jaren zijn ontwikkeld en verbeterd.

Als fokker heb ik een keuze in mijn fokdieren, ga ik ze wel inzetten of niet en hoeveel keer mogen ze een nest krijgen. Ik heb met sommige teven een nest gefokt en met andere twee of drie, met twee teven vier nesten en met twee teven niet gefokt. De een was allergisch en van de ander vond ik het gedrag niet zoals ik graag een Leonbergse Hond zie. Zijn deze twee teven weggedaan, nee. Op de eerste plaats zijn het mijn honden en of ze puppy’s krijgen is mooi meegenomen voor een eventuele koper, maar voor mij niet het belangrijkste. De twee teven die vier nesten hebben gekregen, waren kerngezond en gaven mooie en gezonde kinderen door. De een is ruim 12 jaar geworden en de ander 10 jaar. Inmiddels fok ik met de 13e generatie. Met de nieuwe eigenaren voer ik lange gesprekken zodat ze weten waar ze aan beginnen. Een Leonberger is een gemoedelijke, levendige hond. Hij heeft niet genoeg aan een rondje lopen en bazen die de hele dag van huis zijn. Dit moeten mensen zich realiseren die een Leonberger willen aanschaffen. Verder probeer ik zoveel mogelijk de standaard te benaderen door een grote elegante hond met fraai botwerk en een goed gangwerk te fokken met een vriendelijk karakter. Ook gezondheid speelt een grote rol in de afweging om een combinatie te maken. Wat ik, onder andere, belangrijk vind in de keuze van de reuen die mijn teven mogen dekken, is de gezondheid van zijn ouders en grootouders. Het is mooi als de moederhond van de reu nog op hoge leeftijd een nest heeft of geshowd wordt in de veteranenklas. Ook wanneer de vaderhond van de desbetreffende reu nog zijn steentje bijdraagt in de fokkerij zie ik dat als een win win situatie en wanneer hij nog geshowd worden in de veteranenklas is het helemaal top! Verder huiver ik van karaktereigenschappen die niet bij de Leonberger horen, zoals agressie, overmatige angst en te veel dominantie naar mens en dier. Ik weet dat opvoeding heel veel kan verbeteren of verslechteren, maar er kunnen ook andere lees: genetische oorzaken meespelen.

Na 34 jaar ben ik nog steeds benieuwd hoe de puppy’s eruit zien die ik verwacht. Er waren vlotte bevallingen, moeilijke bevallingen en te vroeg geboortes, maar ik had ze niet willen missen en heb er ontzettend veel van geleerd! In de loop van de jaren ben ik verrast door puppy’s en heb verdriet gehad om puppy’s. Ook de reacties van de moeders bij de geboorte is altijd weer spannend en ontroerend. Sommige puppy’s zie ik regelmatig en andere wonen verder weg en krijg ik met Kerst een kaart of wanneer ze overlijden krijg ik de verdrietige eigenaar aan de telefoon en leef met ze mee. Ik heb immers de moederhond gehad. Tegenwoordig met social media is het helemaal leuk om alles te kunnen volgen.

34 jaar Leonberger fokker met heel veel vallen en opstaan en gaan voor het Leonbergse Hondenras waar ik zo verweven mee ben. Ik hoop het nog een tijdje vol te kunnen houden.

Ida Lems.

2 novemer 2020. Vandaag viert Int. Veteranen kamp. 2018 Memicedaiska Wanikiya CW 2012 haar elfde verjaardag. Linde is een dochter van Duits kamp. Gullifax Lowe vom Wallhal en Fastwin’s Choice Lotte Cluny winner 2010. Zij heeft 3 nesten gekregen met in totaal 30 kinderen. Inmiddels lopen er kleinkinderen en achterkleinkinderen van haar. Ik hoop haar nog lang bij me te mogen hebben.

Kennel Memicedaiska.

2 november 2020. Vandaag is ook de uitslag van heupen en ellebogen binnen gekomen van Memicedaiska Mandy. HD A en Elleboog dysplasie vrij. Carla en Wim van harte gefeliciteerd en op naar de volgende fase